A FHERC vezetői a University of Nottingham vendégei voltak

A Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ vezetője Géring Zsuzsanna és szakmai vezetője, Király Gábor meghívást kaptak a Nottingham Egyetem ‘School of Education’ intézetétől.

A látogatás során az FHERC vezetői módszertani és szakmai workshopokat tartottak a központban folyó kutatások kapcsán. Ezen felül a School of Education intézeten belül működő felsőoktatás-kutató csoport megbeszélésén is részt vettek, ahol a lehetséges közös kutatásokról és együttműködésekről is egyeztettek. Emellett megosztották tapasztalataikat a kutatócsoportból kutatóközponttá válás folyamatáról és menedzseléséről, mivel a nottinghami kutatócsoport is megkapta a kutatóközponttá alakulás jogát, és jelenleg alakítják ki ehhez kapcsolódóan a portfoliójukat és működési kereteiket.

A tervek szerint a két kutatóközpont között továbbra is szoros lesz az együttműködés, amit egyrészt az biztosíthat, hogy Király Gábornak Honorary Professor címe van a Nottingham Egyetemen, valamint Hordósy Rita, aki a nottinghami felsőoktatáskutató csoport egyik vezetője, és a látogatás fő szervezője, egyben az FHERC külsős tagja is.