Az FHERC égisze alatt megrendeztük az első intenzív heti kurzusainkat

Az egyetemi projekt-hét alkalmával két kurzust is szerveztünk az FHERC kötelékében lévő kutatók és oktatók vezetésével, a Kutatóközpont témáihoz és módszertanaihoz kapcsolódva.

Az egyik képzés a ‘Hogyan kutatható és milyen is a munkavállaló az egyetemről kilépve?’ címmel indult.
A kurzus folyamán hallgatóink a meghívott neves vendég előadóinkkal folytatott beszélgetések során betekintést nyertek a fiatal diplomás pályakezdők munkaerő-piaci helyzetébe, miközben e  a kvalitatív módszertani jártasságukat is fejleszthették. Köszönjük, hogy elfogadták a meghívást az előadások előadások sorrendjében: Velencei Jolán, Tóth-Téglás Tünde és Andicsku Anett. Oktatók: Kolnhofer-Derecskei Anita és Reicher Regina.

 

Másik képzésünk ‘Szövegelemzés a szervezeti kommunikáció vizsgálatában’ címmel futott. Itt a hallgatók megismerkedhettek a webes szövegek gyűjtésével és elemzésével kapcsolatos fő módszertani kérdésekkel és három különböző szövegelemzési módszertannal. Sőt, a kurzus során  nem csak friss példákat kaptak a Kutatóközpontban folyó aktuális kutatások révén, hanem maguk is kipróbálták a különböző módszertanokat.