Kutatóhálózat az európai egyetemek jövőjéért – Koppenhágában járt az FHERC

IM

A Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ (FHERC) tagja az aarhusi Centre Higher Education Future (CHEF) szervezésében létrehozott ’European Universities – Critical Futures’ networknek. Ennek keretében az FHERC vezetői, Géring Zsuzsanna és Király Gábor vettek részt május 6 és 8 között a network koppenhágai programján. A 18 európai felsőoktatással foglalkozó kutatócsoportot összefogó projekt kick-off programján az első két nap egy úgynevezett ’search conference’ volt, aminek az volt a célja, hogy a jelenlévő szakmai közösség egy közös kiindulópontot találjon a közös gondolkodáshoz, majd a felsőoktatás jövőjével kapcsolatosan meghatározó és a résztvevőket érdeklő területeket határozzon meg. A harmadik napon a projektben előzetesen meghatározott három fő kutatási terület átbeszélésével foglalkoztak a kutatók.

A rendezvényen vegyesen voltak a témával nagyon régóta foglalkozó senior kutatók, fiatal kutatók, PhD-sok, így a részvételi kör nem csak országok szerint volt nagyon vegyes és érdekes.

A projekt során az európai kutatók, köztük az FHERC kutatói, egy közös hálózatot hoznak létre, és különböző témákban dolgoznak együtt a projekt időtartama (2019-2021) alatt.