Nemzetközi válogatásba került be írásunk

Géring Zsuzsanna, az FHERC vezetője készített egy esettanulmányt a BGE PSZK karán futó hallgatói Mentorprogramról, ami bekerült egy neves nemzetközi kötetbe, a világról összeválogatott hallgatókat támogató kezdeményezések közé.

Augusztusban jelent meg a „Transferring Lives at the Institutional Level. Equity Promotion Initiatives Across the World” című kiadvány, amely az egész világról célzottan gyűjtött össze a hallgatók sikereit és egyenlőségét támogató felsőoktatási kezdeményezéseket. A Közép- és Kelet-Európa fejezetbe beválogatott négy program közé került be a PSZK-n futó Mentorprogramot bemutató rövid elemzés, amelyet Géring Zsuzsanna (Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ) írt.

A Mentorprogram célja, hogy segítse az egyetemre frissen bekerülő hallgatók eligazodását és közösségi integrálódását. Sajátossága, hogy szinte teljes mértékben felsőbb éves hallgatók működtetik, minimális oktatói segítséggel és a kari és egyetemi vezetés támogatásával. Ahogy a kötetben is bemutatásra került:

 „Ez a kezdeményezés felismerte a hallgatók közösséghez tartozás iránti igényét, és erre egy olyan projekttel tudott válaszolni, ahol az oktatók facilitátorként teret teremtettek a hallgatóknak saját közösségük, saját értékrendjük és kapcsolataik építésére és fejlesztésére.”

A Mentorprogram 2019 óta működik a PSZK karon, és egyre sikeresebb és népszerűbb a hallgatók körében. Ez is indokolja, hogy tervben van az egész egyetemre történő kiterjesztése.

A kötet nyílt, ingyen elérhető: https://payhip.com/b/gHq9e