Tovább folytatódnak az oktatáskutató konferencia-előadásaink

Október végén két rangos pedagógiai témájú konferencia került megszervezésre az ELTE PPK és FTI által: az I. Felsőoktatás-pedagógia Konferencia és a XXIII. Országos Neveléstudományi Konferencia.
A BGE-ről több tanszék és az OKFI képviselő i is részt vettek az eseményeken előadóként és a hallgatóság soraiban egyaránt. Tagjaink közül Frányó Zsófia mindkét konferencián előadóként szerepelt, a BGE oktatóinak körében készült interjúsorozat eredményeinek bemutatásával.

Az egyik előadásban az interjúkból kirajzolódott oktatói célok és küldetések kerültek bemutatásra, valamint azok hallgatóközpontú oktatási megközelítéssel való összefüggései.

Az előadás konklúziója, hogy a legtöbb oktató a tantárgy és a tanulás iránti lelkesedés felébresztését és az ezt célzó interakciót tartja kiemelkedően fontosnak oktatási tevékenysége során.

A másik előadás az oktatói célkitűzésekben és küldetésekben megjelenő értékekről szólt, az empirikus kutatás eredményeit két szakirodalmi rendszerrel és a BGE közössége által meghatározott öt alapértékkel összevetve.